رابطه مصرف غذا های آماده با اختلالات تغذیه ای ،شاخص توده بدنی و رضایتمندی تصویر بدنی در ورزشکاران (مورد مطالعه: شهرستان ساری)
کد مقاله : 1191-3RDPECONF (R1)
نویسندگان
نفیسه بریمانی ورندی *
فرهنگی آموزش و پرورش
چکیده مقاله
تغییر در سبک زندگی، یکی از دستاوردهای مدرنیته بوده که جامعه به ویژه جامعه شهری به آن دچار شده است. یکی از مواردی که دلالت بر تغییر سبک زندگی دارد، تغییر در شیوه تغذیه است. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه گردآوری اطلاعات توصیفی از نوع پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش را کلیه افراد ورزشکار و غیرورزشکار شهرستان ساری تشکیل دادند که دامنه سنی آن‌ها بین20تا 35سال می باشد. حداقل حجم نمونه از جامعه مورد نظر طبق فرمول کوکران۳۰۰نفر(۱۵۰نفر ورزشکار و۱۵۰نفر غیرورزشکار) محاسبه گردید. همچنین نمونه‌گیری به روش تصادفی ساده صورت پذیرفت. در بخش آمار توصیفی از جداول توزیع فراوانی، نمودارهای ستونی، میانگین و انحراف استاندارد و در بخش آمار استنباطی پس از جمع آوری داده ها، اطلاعات توسط نرم افزار «اس.پی.اس.اس » تجزیه و تحلیل و از آزمون آماری کولموگروف-اسمیرنوف برای اطمینان از طبیعی بودن دادها استفاده گردید. طبق یافته های بدست آمده نتایج محاسبات بین مصرف فست‌فود و اختلالات تغذیه ای ورزشکاران و غیرورزشکاران در سطح معنی‌داری 05/0 و فاصله اطمینان ۹۵ درصد، یکسان بدست نیامد، درنتیجه تفاوت معناداری بین آنها وجود دارد. همچنین مقادیر عددی بین مصرف فست‌فود و شاخص توده بدنی ورزشکاران و غیرورزشکاران نیز در سطح معنی‌داری 05/0 و فاصله اطمینان ۹۵درصد یکسان بدست نیامد، درنتیجه تفاوت معناداری بین آنها وجود دارد. هم چنین طبق یافته ها بین مقادیر عددی تصویر بدنی در افراد ورزشکار و غیرورزشکار در سطح معنی‌داری 05/0 و فاصله اطمینان ۹۵درصد، یکسان بدست نیامد و درنتیجه افراد ورزشکار، تصور بدنی مطلوب تری از خویشتن دارند.
کلیدواژه ها
غذاهای آماده، اختلالات تغذیه ای، شاخص توده بدنی، رضایتمندی تصویر بدنی، ورزشکاران.
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی