مروری بر تأثیر عناب بر برخی از شاخص‌های فیزیولوژیکی
کد مقاله : 1273-3RDPECONF (R2)
نویسندگان
سید علی خزاعی *1، سمن ناز مهدی زاده2
1.دانشجو،کارشناسی ارشد فیزیولوژی و تغذیه ورزشی ، علوم ورزشی ، مازندران
2دانشجو،کارشناسی ارشد فیزیولوژی و تغذیه ورزشی ، علوم ورزشی ، مازندران
چکیده مقاله
چکیده:
عناب ، گیاهی از خانواده عنابیان ، در مناطق نیمه‌گرمسیری و گرمسیری به‌ویژه در استرالیا، جنوب و شرق آسیا و اروپا کشت می‌شود. این گیاه به‌دلیل خواص دارویی و تغذیه‌ای خود، از دیرباز در طب سنتی مورد استفاده قرار گرفته است. امروزه بیماری‌های مزمن مانند فشار خون و دیابت نوع دو به‌عنوان چالش‌های عمده سلامتی در جهان مطرح هستند. فشار خون بالا، که تحت تأثیر عوامل ژنتیکی و محیطی مانند تغذیه ناسالم و سبک زندگی کم‌تحرک ایجاد می‌شود، یکی از بیماری‌های شایع و قابل پیشگیری و کنترل است. از سوی دیگر، دیابت نوع دو، یک اختلال متابولیکی شایع، به‌دلیل مقاومت به انسولین و افزایش سطح قند خون، تهدیدی جدی برای سلامت انسان محسوب می‌شود. در سال‌های اخیر، توجه به گیاهان دارویی به‌عنوان روشی غیرتهاجمی و طبیعی برای مدیریت و کنترل این بیماری‌ها افزایش یافته است. عناب دارای خواص آنتی‌اکسیدانی، ضدالتهابی و متابولیکی است که می‌توانند در کنترل فشار خون و دیابت نوع دو مؤثر باشند. این مقاله به بررسی تأثیرات عناب بر کنترل فشار خون و دیابت نوع دو به‌عنوان یک گیاه دارویی می‌پردازد
کلیدواژه ها
دیابت نوع 2، آنتی اکسیدان،کاهش وزن،فشارخون،آنژیوتانسین
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر