اثر مصرف آب‌زرشک و سلن پلاس متعاقب یک دوره تمرین پلایومتریک بر شاخص‌های ایمنوگلوبین A، G، M ورزشکاران کبدی
کد مقاله : 1344-3RDPECONF
نویسندگان
عباد دلیری *1، سید عبداله هاشم ورزی2
1همکاری
2دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری
چکیده مقاله
هدف: هدف پژوهش بررسی اثر مصرف آب‌زرشک و سلن پلاس متعاقب یک دوره تمرین پلایومتریک بر شاخص‌های ایمنوگلوبین A، G، M در ورزشکاران کبدی بود.
روش مطالعه: 48 ورزشکار کبدی واجد شرایط به 6 گروه تقسیم شدند: 1) کبدی 2) کبدی+ پلایومتریک 3) کبدی+ آب‌زرشک 4) کبدی + سلن پلاس 5) کبدی+ پلایومتریک+ آب‌زرشک 6) کبدی+ پلایومتریک+ سلن پلاس. گروه‌های آب‌زرشک روزانه 250 میلی‌گرم آب‌زرشک و گروه‌های سلن پلاس روزانه یک کپسول سلن پلاس همراه با وعده غذایی ناهار مصرف کردند. تمامی گروه‌ها در تمرینات مشترک کبدی حضور داشتند. تمرین پلایومتریک در گروه‌های مربوطه، شامل تمرینات پرش عمقی، پرش اسکات، پرش زیگزاگ و پرش عمقی از یک جعبه به جعبه دیگر بود. قبل از شروع پروتکل و 48 ساعت بعد از آخرین جلسه‌ تمرین، خونگیری از آزمونی‌ها انجام شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که مقادیر ایمنوگلوبولین‌های A، M و G سرمی در گروه‌های کبدی+ آب‌زرشک، کبدی + سلن پلاس، کبدی+ پلایومتریک + آب‌زرشک، کبدی+ پلایومتریک+ سلن پلاس افزایش معناداری نسبت به گروه‌های کبدی و کبدی+ پلایومتریک در مرحله پس آزمون داشت (p<0.05).
نتیجه گیری: نتایج پژوهش حاضر نشان دهنده اثر مثبت مصرف مکمل‌های آب‌زرشک و سلن پلاس، به عنوان یک آنتی اکسیدان طبیعی در مقابل آثار اکسایشی ناشی از تمرینات پرشدت می باشد که توانسته اثر مثبتی بر شاخص‌های ایمونولوژیکی داشته باشد. با توجه به داده‌های پژوهش و همسو با نتایج سایر مطالعات، اثر مکمل طبیعی آب زرشک نسبت به مکمل سلن پلاس بیشتر بوده است و اطلاعات در مورد آثار مکمل سلن پلاس متناقض می باشد.
کلیدواژه ها
آب‌زرشک، سلن پلاس، تمرین پلایومتریک، ایمنوگلوبین، آسیب عضلانی
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی