| اثر مصرف مکمل زعفران بر سطوح گزانتین اکسیداز سرم طی فعالیت ورزشی شدید |
| کد مقاله : 1583-3RDPECONF |
| نویسندگان |
|
مرضیه نصیری فیروزجایی *، احمد حسن زاده کوچو، علی حسینعلی زاده آموزش و پرورش |
| چکیده مقاله |
| فعالیت بدنی شدید می تواند سبب فشار اکسایشی در ورزشکاران شود، بنابراین مکمل یاری زعفران به خاطر داشتن ترکیبات ضد اکسایشی می تواند در ورزشکاران مفید باشد. بر این اساس مطالعه با هدف تاثیر مکمل زعفران بر روی سطوح گزانتین اکسیداز و ظرفیت آنتی اکسیدانت تام سرم طی فعالیت ورزشی شدید انجام شد. در یک مطالعه مداخله ایی 24 نفر دانشجوی مونث و سالم، سن 20 تا 23 سال رشته تربیت بدنی، به طور تصادفی در دو گروه 12 نفره کنترل و آزمایش مورد بررسی قرار گرفتند. پس از همسان سازی آزمودنی ها از لحاظ میزان فعالیت ورزشی ( حذف دانشجویان عضو تیم های ورزشی )، از هر دو گروه نمونه های خونی در حالت ناشتا جمع آوری شد. سپس هر دو گروه یک نوبت آزمون وینگیت را با شدت 80 تا 90 درصد ضربان قلب بیشینه انجام دادند و پس از آن، از هر دو گروه خون گیری شد. سپس گروه تجربی کپسول مکمل زعفران ( کپسول با دوز 150 میلی گرم) را به مدت چهار هفته پس از وعده های غذایی نهار و شام دریافت کردند. پس از گذشت چهار هفته از هر دو گروه مجددا همانند مرحله اول نمونه های خونی در حالت ناشتا جمع آوری شد. سپس برای هر دو گروه یک نوبت آزمون وینگیت(Wingate)با شدت 80 تا 90 درصد ضربان قلب بیشینه داده شد. بلافاصله پس از پایان آزمون از هر دو گروه نمونه های خونی گرفته شد. در نمونه های خونی مقادیر ظرفیت آنتی اکسیدانت تام(TAC) و گزانتین اکسیداز (XOX) تعیین شد. |
| کلیدواژه ها |
| مکمل زعفران، آنزیم گزانتین اکسیداز، ظرفیت آنتی اکسیدانت تام، فعالیت ورزشی شدید |
| وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی |
